Hoe werf je fondsen bij vermogensfondsen?

Een vermogensfonds beheert een hoeveelheid geld (vermogen) met de bedoeling om daar goede doelen mee te steunen. In Nederland zijn duizenden vermogensfondsen actief met uiteenlopende doelstellingen. Non-profit organisaties kunnen een aanvraag doen bij een fonds. Maar hoe pak je dit aan?

Vermogensfondsen werken vaak met specifieke doelstellingen. Kijk naar welk fonds past bij jouw non-profit organisatie. Wil je weten welk fonds past bij jouw project? Je kunt hiervoor het FondsenBoek raadplegen. Het bevat een overzicht van meer dan 1.000 fondsen.

Het is belangrijk om de juiste tone of voice te vinden die goed aansluit bij het fonds dat je wilt benaderen. Schrijf je aanvraag daarom aan een specifiek fonds. Raadpleeg ook de aanvraagprocedure, want deze kan bij elk fonds anders zijn. Wil je weten waar je rekening mee moet houden bij het schrijven van een aanvraag? Beluister de podcast van Grantiou.

Vermogensfondsen geven vaak financiering voor een aantal jaren. Het is aan te raden om je project op meerdere manieren te financieren om de continuïteit te waarborgen. Behalve financiering bij vermogensfondsen, kun je ook particuliere fondsenwerving inzetten. Met een online crowdfundingplatform zet je bijvoorbeeld een geldinzamelingsactie of fondsenwervend evenement op. Lees meer over het inzetten van een crowdfundingsplatform.

Wil je meer weten over het schrijven van een goede aanvraag? Kom naar het seminar ‘Effectieve (online) fondsenwerving’ op 12 februari 2019 in Utrecht en meld je aan voor de workshop ‘Succesvolle aanvraag voor vermogensfondsen schrijven’.