Hoe pak je crowdfunding aan?

Crowdfunding is een manier om geld op te halen voor je project of campagne. Het is een laagdrempelige manier om betrokkenheid bij je project te creëren. In deze blog lees je hoe je crowdfunding kan inzetten.

Stel een doel voor je crowdfundingsactie
Als je crowdfunding inzet, dan stel je een doel voor een bepaald project. Je wilt bijvoorbeeld bedrag  binnen een bepaalde tijd ophalen. Crowdfunding kan ook zonder deze specifieke criteria. Waar het bij crowdfunding om draait, is dat iedereen een bijdrage kan doen, eenmalig en voor welk bedrag dan ook. Als veel mensen een beetje geld geven, heb je al snel een heel bedrag bij elkaar. Zorg dat je concreet wordt en vertel je donateurs ook wat je doet met het geld van de crowdfundingsactie. Acties met crowdfunding kenmerken zich doordat ze gemakkelijk te delen zijn en afwijken van traditionele fondswervingsmethodes.

Loyale donateurs
Crowdfunding is laagdrempelig en dus goed in te zetten voor eenmalige donaties. Toch kun je met crowdfunding komen tot loyale donateurs! Door enthousiasme te laten zien en een gevoel van urgentie raken mensen al snel betrokken en kun je richten op het aangaan van een relatie. Je kunt donateurs namelijk inzetten door de actie te laten delen en zo bekendheid te genereren.

Gebruik een crowdfundingplatform
Het is belangrijk dat het doen van een gift makkelijk is en dat je inzichtelijk maakt wat het streefbedrag en de deadline is. Het platform van Newfunds kun je goed inzetten om een crowdfundingsactie te starten. Je krijgt inzicht in wie er gedoneerd heeft en wanneer. Ook kun je via het platform gemakkelijk (bedank)berichten sturen naar je donateurs. Het platform van Newfunds heeft een goede koppelingen de bekende social media kanalen, zodat je het bereik van je campagne kan vergroten. Het crowdfundingplatform is nog krachtiger in combinatie met onze donateursdatabase. In onze ISO-gecertificeerde donateursdatabase beheer je projecten, acties en andere zaken die je publiceert op het crowdfundingplatform.

Wil je meer weten over crowdfunding? Kom naar het seminar ‘Effectieve (online) fondsenwerving’ op 12 februari 2019 in Utrecht en meld je aan voor de demo: ‘Start een actie- of crowdfundingsplatform’.